In timp ce cele mai multe dintre cacao din lume provin din țările din Africa de Vest, cum ar fi Coasta de Fildeș șiGhana, Fairtrade lucrează, de asemenea, cu mici producători într-un total de 20 de țări din America Latină, Africa și Asia. cacao Fairtrade pot fi găsite în tot felul de bunătăți de ciocolată, și chiar și în câteva produse pe care le-ar putea să nu suspecta cum ar fi crema hidratanta.

Primul produs de cacao pentru a purta Fairtrade Mark a fost Green & Black Maya în 1994. Aceasta a marcat prima incursiune Fairtrade pe piata dulciurilor la nivel mondial, o industrie în valoare de 80 de miliarde $ anual. Din 2014, există 176,600 fermieri mici de cacao la scară organizate în 130 de organizații mici producători din întreaga lume.

Beneficiile de boabe de cacao sunt cu adevărat fantastice: ea poate îmbunătăți memoria, crește fericirea, reduce bolile de inima, vărsa grăsimea, pentru a stimula imunitatea, și de a crea o mulțime de energie.

Incașii a considerat că este băutura zeilor, o asociație care a dat naștere la denumirea științifică a arborelui de cacao, Theobroma cacao, din cuvintele grecești theo (Dumnezeu) și broma (bautura).

S-ar putea surprinde să descoperi că cacao conține aproape de patru ori mai mult decât conținutul de antioxidant al ciocolatei negre prelucrate regulate, de 20 de ori mai mult decât afinele și de 119 de ori mai mult decât bananele.

Institutul Pauling Linus indică faptul că antioxidanții flavonoidici, cum ar fi cele găsite în boabe de cacao s-ar putea interfera cu dezvoltarea cancerului. Intr-un studiu de laborator publicat in 2002 in "Cancer Letters", antocianii din boabe de cacao a redus incidența pancreatice și a cancerului mamar indus chimic la animalele de laborator. Într-o analiză a probelor pe subiecți umani, publicat în 2009 în "Nutrition and Cancer", cercetatorii au ajuns la concluzia ca compusii din boabele de cacao ar putea preveni cancerul sau imbunatati rezultatul, atunci când boala este deja prezentă. Cu toate acestea, ei afirmă că sunt necesare studii mai ample cu populații mai mari pentru a confirma acest lucru.

Articol citit de 6889 persoane