Numai coaja de portocala amara a dovedit valoare medicinală, în principal pentru probleme digestive și alte câteva probleme de sănătate.
Portocala amara are un aport chimic complex. De o valoare deosebită este uleiul care este extras din coaja de portocala amara.
Acest ulei dă portocalei amare un miros și gust puternic și este folosit ca remediu pentru o varietate de probleme de sănătate. Coaja contine flavonoide, alcaloizi, sinefrină, octopamine și N-methyltyramine și carotenoide.
In medicina populara floarea de portocala amara este, de asemenea, utilizata pentru tratamentul tulburărilor gastrointestinale, nervozitate si insomnie, guta si dureri in gat, si chiar si pentru obezitate.
Fructul contine octopamine, sinefrina și tiramină. Sinefrina este principalul constituent chimic în fructe (0,1% la 0,35%). Fructul contine in primul rand glicozilată flavonoide naringina și neohesperidinei.
Frunzele au un continut ridicat de vitamina C, sub formă de acid ascorbic, iar fructul este prea plin de acest lucru. Fructul contine, de asemenea, flavonoidice-glicozide, cum ar fi aldehide, acizi-cetonă liberă, esteri, cumarine și tetranortriterpenoids (limonin).
Fructul contine vitamina A si unele vitamine din complexul B, cu minerale de calciu, fier și fosfor; aminoacizii sunt de asemenea prezenti.
Există numeroase acțiuni farmacologice recunoscute pentru C. aurantium. Canatul și florile au fost studiate pentru activitate impotriva cancerului si ca antispastic, sedativ și tranchilizant. Coaja a fost studiat ca un colagog, emolient, eupeptic, tonic si stimulent vascular, precum și un anti-inflamator, antibacterian și agent antifungic, și pentru reducerea colesterolului.
Articol citit de 7043 persoane
Acest articol nu are comentarii!