Este un aliment tradițional popular și remediu, ca și uleiul de semințe de in seminte de in sau ulei de in, contin acid alfa-linolenic (ALA), un acid gras omega-3.

Grasimi omega-3 sunt importante pentru menținerea sănătății organismului. peștele gras este o sursă comună de anumite tipuri de omega-3, dar pentru cei care nu mancau pește, acid alfa-linolenic din uleiuri vegetale, inclusiv seminte de in, sunt o alternativă.

Cu toate acestea, diferențele chimice înseamnă ca sursele vegetale de acizi grași omega-3 nu pot fi la fel de sanatoase pentru inima ca si cele de la pește gras.

Cu toate ca inul contine tot felul de componente sănătoase, își datorează reputația sa primară sănătoasă la trei dintre ele:

Omega-3 acizi grași esențiali, grăsimi "bune", care s-au dovedit a avea efecte pentru o inima sanatoasa. Fiecare lingura de seminte de in sol contine aproximativ 1,8 grame de omega-3. Si Lignanii, care au atât estrogen din plante și calități antioxidante. Inul contine 75 până la 800 de ori mai multi lignani decât alte alimente vegetale.

Fibră. Inul contine ambele tipuri: solubile și insolubile.

Articol citit de 6298 persoane