Einkorn este un bob sănătos, cu un conținut ridicat de proteine, fosfor, vitamina B6 si potasiu, în comparație cu formele moderne de grâu. De asemenea, are o multime de carotenoide - roșu natural, pigmenți galbeni sau portocalii, care se găsesc în multe legume și fructe, și în câteva boabe. Carotenoidele au proprietăți medicale care ajuta la prevenirea bolilor grave, cum ar fi cancerul.

Făina Einkorn se caracterizează prin continut ridicat de proteine, cenușă de mare, un conținut foarte ridicat de caroten și dimensiunea mică a particulelor de făină, în comparație cu cele moderne grîului de pâine. Nu există un motiv pentru care oamenii au mancat aceste lucruri timp de mii de ani și a fost numit personalul vieții.

În ceea ce privește glutenul, Einkorn are un alt fel de gluten în comparație cu grâul modern, deoarece nu conține D Genome, doar un genom. Acest lucru este important, deoarece cele mai populare teste pentru detectarea prezenței glutenului se bazează pe prezența genomului D. Cu toate că nu Einkorn conține gluten, este un alt tip de gluten, și nu va eșua un test ELISA.

Einkorn este în mod clar cel mai vechi și cel mai pur tip de grâu, deoarece există doar două seturi de cromozomi, ceea ce înseamnă că conținutul de gluten natural este scăzut, ceea ce face un aliment sănătos.

Articol citit de 7029 persoane