Cu numele științific de Bertholletia excelsa, nucile de Brazilia sunt un tip nutritiv, dens și delicios de nuci, care provine dintrun copac din America de Sud, care poartă același nume. Copacul este nativ pentru țările din America de Sud, inclusiv Venezuela, Columbia, Peru și Brazilia și pot fi adesea găsite pe malurile râurilor majore. Este un copac mare, astfel încât recolta de nuci de Brazilia este foarte ridicata.

Nucile braziliene sunt bogate in calorii, contin cantitati bune de vitamine, antioxidanti si minerale.

100 g de nuci de brazilia pot oferi aproximativ 656 de calorii. Conținutul lor caloric ridicat în principal provine din grasimile lor. Cu toate acestea, o mare parte din acest conținut de grăsime este de acizi grași mono-nesaturați (MUFA) cum ar fi acidul palmitic (16: 1) și acid oleic (18: 1), care ajută la scăderea LDL sau "colesterolul rau" si cresterea HDL sau a nivelului "colesterolui bun" în sânge. Studiile sugereaza ca dieta mediteraneana, care este bogata în acizi grași mononesaturați oferă protecție împotriva bolilor coronariene și accidente vasculare cerebrale prin favorizarea profilului lipidelor din sânge sănătos.

Nucile cu coajă lemnoasă sunt, de asemenea, o foarte buna sursa de vitamina E - conține aproximativ 7,87 g la 100 g (aproximativ 52% din DZR). Vitamina E este o antioxidant puternic solubil în lipide. Este necesar pentru menținerea integrității membranei celulare a mucoasei și a pielii prin protejarea de radicalii nocivi.

In plus, aceste nuci sunt o sursă excelentă de complex de vitamine de grup B, cum ar fi tiamina (51% din DZR per 100 g), riboflavina, niacina, acid pantotenic, vitamina B-6 (piridoxină) și acid folic. Împreună, aceste vitamine lucrează în calitate de co-factori pentru enzime în timpul metabolismului substratului celular in interiorul corpului.

Articol citit de 9578 persoane