Denumirea stiintifica: Vaccinium macrocarpon

În ceea ce privește produsele alimentare sănătoase, merișoarele sunt în partea de top a listei din cauza nutrienților ridicati și conținutul de antioxidanți și sunt adesea denumiti ca un "super-aliment". Ca să nu mai vorbim, o jumatate de cana de afine contine doar 25 de calorii!

Posibilele beneficii pentru sănătate ale merisoarelor includ un tratament pentru risc de infecții ale tractului urinar, prevenirea anumitor tipuri de cancer, imbunatatirea functiei imune reduse, scăderea tensiunii arteriale și altele. Merișoarele pot fi congelate timp de mai mulți ani.

Ele ajung de obicei in forma lor durdulie, fermă, în octombrie, tocmai la timp pentru coacere de iarna.

Fibrele din merisoare reprezintă o altă avantaj mare, oferind 20% din valoarea zilnică recomandată în fiecare servire pentru menținerea unui sistem congestionată. Aceeași cantitate se găsește în mangan. O portie de merisoare oferă, de asemenea, 24% din valoarea zilnică (DV) în vitamina C, împreună cu vitamina E (alfa-tocoferol), singura formă a acestui antioxidant puternic menținut activ în corpul uman.

Merisoarele proaspete contin mai multi antioxidanti; merisoarele uscate sunt aproximativ la acelasi nivel, dar sucul de merișor îmbuteliat contine cel mai putin.

Articol citit de 7535 persoane