Tamari este un condiment unic delicios și versatil, care adauga incomensurabil aroma la supe, sosuri și aperitive. Este o variație de sos de soia, care este mai gros, mai întunecat în aparență, și este mai bogat în aroma decât sosul de soia tradițional. Tamari este considerat "original" sos de soia japonez, ca reteta sa este cel mai aproape de sos de soia introdus inițial în Japonia din China.

Spre deosebire de shoyu, care deriva cea mai mare parte aroma sa din alcoolul natural produs din fermentație de grâu, Tamari are aromă bogată, provine dintr-o abundență de aminoacizi derivați din proteine de soia. Tamari conține, de asemenea, mult mai putina sare decat sosul de soia tradițional. De asemenea, ajuta la digestia fructelor și legumelor, fiind în același timp bogat în mai multe minerale, și este o sursă bună de vitamina B3, proteine, mangan, și triptofan.

Tamari conține nici un pic de grâu, și poate fi folosit pentru persoanele cu intoleranță la gluten.

Sos de soia, Tamari

(18.00 grame) Calorii: 11

  • mangan 5%

  • vitamina B 34%

  • proteine 4%

  • fosfor 3%

Articol citit de 6251 persoane