Unele dintre beneficiile cele mai unice de sanatate ale amarant includ capacitatea sa de a stimula creșterea și repararea, reduce inflamatia, a preveni anumite boli cronice, creșterea rezistenței osoase, scăderea tensiunii arteriale, pentru a îmbunătăți sistemul imunitar, reduce aparitia varicelor, mentine parul sanatos, și aduce eforturi mai ușoare de pierdere în greutate.

Cei mai mulți oameni acorda o atenție la amarant din cauza conținutului său ridicat de proteine, ceea ce face o sursă de substanțe nutritive esențiale pentru anumite culturi, dar nu a existat noi cercetări care arată că amarantul conține, de asemenea, o anumită peptidă, care a fost de asemenea identificata în soia care poate reduce inflamatia la nivelul corpului și chiar împiedică activitatea radicalilor liberi care pot determina celulele sanatoase pentru a se transforma in celule canceroase.

Acest beneficiu mai puțin cunoscut a amarantului este unul dintre cele mai interesante noi evoluții în cercetările recente. Aceasta molecula anti-inflamatoare poate ajuta, de asemenea, pentru a atenua boli cum ar fi artrita, guta, precum și alte probleme legate de inflamatie.

 

Articol citit de 7358 persoane