Delicioase și crocante, merele sunt unule dintre cele mai populare si preferate fructe printre iubitorii de fitness sisănătate care cred cu tărie în conceptul de "bogăția este sănătate." Acest fruct minunat este ambalat cu fito-nutrienti care, în adevăratul sens, indispensabil pentru o sănătate optimă. Anumiți antioxidanți din mere au mai multe proprietăți de promovare a sănătății și de prevenire a bolilor, și, prin urmare, să justifice cu adevărat zicala, "un mar pe zi tine doctorul departe."

Merele delicioase și crocante este notabil pentru lista impresionanta de phtyto-nutrienți și anti-oxidanți. Studiile sugerează că componentele sale sunt esențiale pentru o creștere optimă, dezvoltare și wellness de ansamblu.

Merele sunt sarace in calorii; 100 g de felii de fructe proaspete oferi doar 50 de calorii. Acestea, însă, nu conțin grăsimi sau colesterol saturate. Cu toate acestea, fructul este bogat în fibre alimentare, care ajută la prevenirea absorbției dietetice-LDL sau colesterolul rau in intestin. Fibra salvează, de asemenea, membrana mucoasa colonului de la expunerea la substanțe toxice prin legarea de cancer cauzatoare de substante chimice in interiorul colonului.

Merele sunt bogate in antioxidanti fito-nutrienti si flavonoide polyphenolics. Total măsurat rezistența anti-oxidant (CARO) de 100 g de mere fructe este 5900 TE. Unele dintre cele mai importante flavonoide din mere sunt quercetina, epicatechina și Procyanidin B2. In plus, ele sunt, de asemenea, bună de acid tartric, care dă savoare tarta pentru ei. In total, acesti compusi ajuta organismul proteja de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Merele contin cantitati mari de vitamina C si beta-caroten. Vitamina C este un puternic antioxidant natural. Consumul de alimente bogate in vitamina C ajuta organismul dezvolta rezistenta impotriva agentilor infectiosi si radicalii liberi, scavenge pro-inflamatorii daunatoare din organism.

În plus, merele sunt o sursă bună de vitamine din complexul B, cum ar fi riboflavină, tiamină și piridoxina (vitamina B-6). Împreună, aceste vitamine ajuta ca cofactori pentru enzime ale metabolismului precum și în diverse funcții sintetice din interiorul corpului uman.

Merele, de asemenea, transporta o cantitate mică de minerale, cum ar fi potasiu, fosfor și calciu. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului ajuta la controlarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale; în acest fel, contoare influențele rele de sodiu.

Articol citit de 5168 persoane