Adesea numit "aur lichid", uleiul de argan este un produs organic extras din boabele arborelui de argan, care este originar din Maroc. Este extrem de bogat in substante nutritive benefice, inclusiv acizi grași și vitamina E.

Proprietatile terapeutice ale uleiului de argan sunt destul de diverse și multiple. Acest lucru face ca uleiul potrivit pentru scopuri cosmetice. Cu toate acestea, este important de notat puternic proprietățile medicinale ale mâinii comestibil ulei presat.

Emolient - Este un bun hidratant.

Cicatrizant - Este un bun de vindecare a rănilor.

Anti-Sebum - Un studiu a constatat că aplicarea de grad cosmetic de ulei (local) cu Argan de două ori pe zi, timp de o lună reduce cantitatea de sebum (uleiul natural al pielii). Ca urmare, onctuozitatea și acneea pot fi suprimate in mod natural.

Anti-îmbătrânire - Aplicarea uleiului de argan regulat pe piele poate ajuta pentru a mentine pielea puternica si sanatoasa.

Antioxidant - Este un antioxidant bun și reduce daunele radicalilor liberi atât în ​​exterior cât și în interior.

Hepatoprotector - Protejeaza ficatul.

Anti-diabetice - Ulei de argan a demonstrat un efect anti-hiperglicemice la șobolani. Aceasta înseamnă că se poate preveni piroane nivelului de zahar din sange.

Cholerectic - Crește secreția bilei din ficat.

Chemopreventiv - Capacitatea de a reduce sau întârzia cancerul. Ea prezintă activitate anti-proliferativă care inhiba sau întârzie dezvoltarea celulelor maligne.

Hipolipemiant - Îmbunătățește profilul lipidic.

Hipocolesterolemic - Îmbunătățește colesterolul HDL (lipoproteine ​​de mare densitate) și încetinește oxidarea colesterolului LDL.

Articol citit de 5897 persoane