Nucile de macadamia au un gust dulce si sunt o sursa bogata de energie. 100 g de nuci furnizeaza aproximativ 718 calorii / 100 g, care este una dintre cele mai mari valori calorice între nuci.
Aceste nuci sunt ambalate cu numeroase substanțe nutritive, minerale, antioxidanti si vitamine care sunt esentiale pentru o sanatate optima.
100 g de macadamia furnizează 8,6 g sau 23% din nivelurile de consum zilnic recomandat de fibre dietetice. In plus, ele sunt o sursă foarte bună de fitosteroli, cum ar fi beta-sitosterol. Cu toate acestea, nucile transporta colesterol.
Din moment ce Macadamia este liber de gluten, acesta este unul dintre cele mai populare ingrediente în prepararea formulelor de alimente fără gluten. Astfel de preparate formule sunt o alternativă sănătoasă la pacienții cu alergie la gluten de grau si de boala celiaca.
Fructele cu coajă lemnoasă sunt sursă bogată de mono-nesaturate gras (MUF), cum ar fi acidul oleic (18: 1) și acid palmitoleic (16: 1). Studiile sugereaza ca grasimile MUF din dieta ajuta colesterolului LDL (rau) si creste HDL nivelul de colesterol (bun) din sânge. Dieta mediteraneană, care este bogata in fibre, grasimi si antioxidanti MUF lucreaza favorabil in mentinerea profilului lipidelor din sânge sănătos și, prin urmare, ofera o protectie de boala arterelor coronare si accident vascular cerebral.
Macadamia sunt o sursa excelenta de minerale, cum ar fi calciu, fier, magneziu, mangan și zinc. 100 g nuci furnizeaza 3,6 pg de seleniu. Seleniul este un important cofactor anti-oxidant pentru enzima glutation peroxidaza, un cardioprotector de micro-minerale.
În plus, nucile sunt, de asemenea, bogate în multe vitamine importante, complexul B, care sunt vitale pentru functiile metabolice. 100 g de nuci asigură 15% din niacină, 21% din piridoxina (vitamina B-6), 100% din tiamina, iar 12% din riboflavină.
Acestea contin cantitati mici de vitamina A si vitamina E. Ambele aceste vitamine liposolubile posedă activități puternic anti-oxidante, care servesc la protejarea membranelor celulare și deteriorarea ADN-ului de la radicalii dăunători fără oxigen.
Articol citit de 8103 persoane
Acest articol nu are comentarii!