Având un conținut bogat de saponine triterpenice, între care glicirizina, dar și fitosteroli și flavonoizi, lemnul dulce are acțiune expectorantă, antispastică, diuretică, estrogenă și antiinflamatoare. Ba mai mult, are o capacitate extraordinară pentru a neutraliza toxine, grație conținutului bogat de bacil tetanic ori alte substanțe precum strcnina.

Lemnul-dulce este, de asemenea, eficient pentru reglarea obezității, întrucât ajută la diminuarea poftei de mâncare. De asemenea, ajută la ameliorarea inflamațiilor gingiilor, al afecțiunilor dermatologice, precum psoriazis ori eczeme. De asemenea, poate fi de mare ajutor atunci când este vorba de poliartrita reumatoidă, întrucât are acțiune antiinflamatorie.  Mai este cunoscut si ca un bun aliat în infecțiile respiratorii.

Lemnul-dulce poate fi folosit, de asemenea, pentru ameliorarea hepatitei virale de tip A, B ori C, întrucât potrivit studiilor de specialitate, acesta stopează evoluția acestora.

De asemenea, alte cercetări au arătat că lemnul-dulce ajută la ameliorarea cancerului hepatic, întrucât ajută la intrarea în remisie a carcinoamelor hepatice și, de asemenea, stimulează secreția unei substanțe folosită în prevenirea acestei afecțiuni.

Alte studii au arătat, de asemenea, că lemnul-dulce poate ajuta la ameliorarea cancerului de prostată și de col uterin, întrucât are proprietatea de a stopa dezvoltarea tumorilor maligne și determină intrarea în remisie.

Printre altele, lemnul-dulce, care se regăsește în compoziția Antidot Forte ajută la ameliorarea reumatismului, a alergiilor, grație conținutului bogat de vitamine și minerale, precum și antioxidanți.

Sindromul ovarelor polichistice poate fi vindecat cu ajutorul lemnului-dulce, dar și amonereea ori infertilitatea sunt afecțiuni ce pot fi ameliorate cu ajutorul acestei plante ale cărei proprietăți benefice sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri.

Articol citit de 718 persoane