Capsicum, de asemenea, cunoscut sub numele de ardei roșu sau ardei iute, este o planta. Fructul plantei Capsicum este folosit pentru a face medicina.

Capsicum este utilizat pentru diverse probleme de digestie, inclusiv stomac deranjat, gaze intestinale, dureri de stomac, diaree, crampe. Este, de asemenea, utilizat pentru condițiile inimii și a vaselor de sânge, inclusiv o circulatie proasta, coagularea sângelui excesivă, colesterol ridicat, si boli de inima prevenirea.

Alte utilizări includ scutirea de dureri de dinți, rău de mare, alcoolism, malaria si febra. Este, de asemenea, utilizat pentru a ajuta persoanele care au dificultăți la înghițire.

Unii oameni aplică capsicum pe piele pentru durerea cauzata de zona zoster, osteoartrita, artrita reumatoida, fibromialgia. Este de asemenea folosit ca topic pentru dureri ale nervilor (neuropatie) asociate cu diabet zaharat si HIV, alte tipuri de dureri ale nervilor (nevralgii), si dureri de spate.

Capsicum este de asemenea utilizat pe piele pentru a calma spasmele musculare, ca gargară pentru laringita și pentru a descuraja suptul degetului sau rosul unghiilor.Unii oameni pun Capsicum in interiorul nasului pentru a trata febra fânului, dureri de cap, migrene, și infecții ale sinusurilor (sinuzită).

Fructul plantei capsicum conține o substanță chimică numită capsaicină. Capsaicina pare a reduce senzațiile de durere atunci când este aplicat pe piele.

Articol citit de 6188 persoane