Cardamomul este un pod de semințe, cunoscut de secole pentru proprietatile sale culinare si medicinale. Acest condiment aromat este nativ la pădurea tropicală veșnic verzi din sudul statului Kerala din India și cultivate în doar câteva țări tropicale. Botanic, ea aparține familiei de "Zingiberaceae" și constă din două genuri; Elettaria și Amomum.

In general, planta cardamom crește până la 4 metri în lungime, în tufe groase și începe să dea păstăi de semințe sale prețuite la scurt timp după aproximativ doi ani de la plantare. Fiecare măsoara aproximativ 1-2 cm lungime.

Acest condiment exotic contine multe plante derivate compusi chimici care sunt cunoscute a fi fost anti-oxidant, boala prevenirea și promovare a sănătății proprietăți.

Păstăile picante contin multe uleiuri volatile esentiale, care includ pinen, sabinen, mircen, phellandrene, limonen, 1, 8-cineol, terpinene, p-cimen, terpinolene, linalol, acetat de linalil, terpinen-4-ulei, un-terpineol, un acetat de terpineol, citronelol, nerol, geraniol, eugenol metil, și trans-nerolidol.

Proprietățile terapeutice ale nucșoară ulei au găsit aplicarea în multe medicamente tradiționale ca antiseptic, antispastic, carminativ, digestiv, diuretic, expectorant, stimulent, stomacale si tonice.

Cardamomul este o sursă bună de minerale, cum ar fi potasiu, calciu, și magneziu. 100 g pastai contin 1119 mg din acest electrolit. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Cuprul este necesar pentru producerea de celule roșii din sânge.

In plus, este de asemenea o sursă excelentă de fier și mangan. 100 g păstăi conție 13,97 mg sau 175% din nivelurile de consum zilnic necesar de fier. Fierul este necesar pentru formarea de celule roșii din sânge și metabolismul celular. Manganul este un cofactor pentru enzima, superoxid dismutază, un foarte puternic captator de radicali liberi.

În plus, aceste păstăi aromatice sunt bogate în multe vitamine vitale, inclusiv riboflavina, niacina, vitamina C, care este esențială pentru sănătatea optimă.

Articol citit de 5718 persoane