Să-ți construiești o relație în ziua de astăzi e complicat, iar tot mai mulți tineri, în special femeile, ajung să fie în relații abuzive, întrucât partenerul îi provoacă numeroase neplăceri.

Abuzul în cazul tinerilor este tot mai întâlnit și poate fi recunoscut cu ușurință, motiv pentru care îți prezentăm câteva semne care îți arată clar că relația în care te afli nu este ceea ce trebuie:

Te izolează de prieteni și de familie

De cele mai multe, o femeie care ajunge să fie implicată într-o relație abuzivă se izolează de prieteni și familie. Mai exact, un partener care abuzează emoțional îi va cere partenerei să petreacă timp doar cu el, iar în timp aceasta se va izola complet de prieteni și de familie.

Te jignește în repetate rânduri

În cazul în care ai o relație, iar partenerul tău de viață îți adresează cuvinte insultătoare, jignitoare, chiar și de față cu alții, ar trebui să te gândești că nu este normal să se întâmple asta. Evită să lași omul de lângă tine să te rănească și să încerce să te controleze.

Învinovățește pe alții pentru comportamentul lor

Un alt semn care îți spune clar că ești într-o relație abuzivă este atunci când partenerul tău îți spune că se comportă urât din cauza ta. Te va învinovăți pentru tot, indiferent că este vorba despre o problemă pe care o are la muncă ori pentru faptul că nu se simt bine.

Deține controlul asupra ta

O relație abuzivă poate fi recunoscută după nevoia partenerului de a controla totul în ceea ce privește partenerul. De la bani, copii, muncă ori timp petrecut cu prietenii. Acest lucru înseamnă că nu vei mai fi niciodată indidependent, ci o extensie a partenerului tău.

Articol citit de 2971 persoane