Dacă simți că sentimentele îți sunt ignorate, dacă ești nefericită și simți că ai pierdut legătura cu cei dragi, atunci poate că ești implicată într-o relație toxică.

Cum știi dacă ești într-o relație toxică, află mai jos:

Vezi doar ”pereți”, acolo unde erau ”uși”

Dacă obișnuiai să fii o femeie independentă înainte de această relație și îți luai deciziile singură, ieșeai cu prietenii tăi sau cu colegii, iar acum nu se mai întâmplă asta, trebuie să știi că ceva nu e în regulă.

Dacă atunci când vrei să mergi undeva, fie că vorbim de o cină de afaceri, o întâlnire cu prietenii sau pur și simplu ai o întrunire la firmă și nu poți lua parte pentru că partenerul tău îți interzice, trebuie să fii conștientă că relația este toxică.

De asemenea, interdicțiile pot merge și mai departe, precum ești obligată să renunți la machiaj, la telefon sau să nu stai afară până târziu.

Îți sunt ignorate sentimentele

O relație toxică poate fi, de asemenea, considerată aceea în care sentimentele, părerile ori deciziile îți sunt ignorate, atacate ori chiar manipulate.

Atunci când trăiești o poveste de iubire frumoasă, dragostea este intensă, sinceră, însă trebuie să existe de ambele părți. Dacă observi că partenerul tău este gelos sau că încearcă să-ți pună bariere, bariere explicate prin ”nu faci asta dacă mă iubești”, trebuie să fii precaută. Oamenii toxici au o stimă de simă scăzută, iar din cauza acestor insecurități vor încerca să-și controleze partenerii.

De asemenea, un alt indiciu care îți arată că relația în care te afli este toxică este dacă simți că ești nefericită. Ori dacă acest sentiment se intensifică atunci când sunteți împreună. Fii atentă la sentimentele tale și nu te teme să iei o decizie. Poate că pe moment îți va aduce nefericire, teamă, însă pe viitor îți va fi bine.

Articol citit de 1051 persoane