Să-ți construiești o relație fericită și împlinită a devenit o adevărată provocare în ziua de astăzi, mai ales că presiunile din exterior sunt uriașe, iar oamenii nu mai au răbdare unii cu ceilalți.

Așadar, dacă vrei să fii împlinită în plan sentimental ține cont de câteva sfaturi:


Alege-ți partenerul cu grijă

Să te arunci într-o relație doar pentru că ți se pare că ești îndrăgostită nebunește este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Ca o relație să reziste în timp nu e suficientă iubirea. Ai nevoie de comunicare, de înțelegere, de afecțiune, de suport emoțional și de planuri de viitor. Așadar, înainte de a te implica într-o poveste de iubire află dacă sunteți compatibili.

Să fiți pe aceeași lungime de undă

O relație de iubire nu poate fi construită dacă aveți viziuni diferite despre viață. Așadar, discutați deschis despre planurile voastre, despre felul în care vă veți păstra relațiile de prietenie, după o eventuală căsătorie.

Împărțiți sarcinile casnice care pot da naștere multor frustrări

Să ai o relație la distanță poate fi simplu, însă lucrurile se complică atunci când ajungeți să locuiți împreună. Ca să nu aveți surprize neplăcute, însă, discutați deschis despre cine face piața, cine calcă, cine face curățenie, cine plătește facturile. Doar împărțindu-vă sarcinile veți trăi fericiți.

Discutați despre sentimentele voastre

Secretul unei relații împlinite stă și în comunicare, motiv pentru care nu ezitați să discutați despre planurile, despre sentimentele voastre, despre ceea ce vă îngrijorează, întrucât doar așa veți reuși să construiți o legătură solidă și veți găsi fericirea.

Evident, într-o relație de cuplu este importantă libertatea, motiv pentru care este musai să vă oferiți spațiu pentru pasiuni. Nu ezitați să petreceți timp departe unul de celălalt, întrucât în acest fel veți avea ocazia de a vi se face dor unul de altul, iar revederea va fi și mai dulce.

Articol citit de 2917 persoane