Să trăiești o poveste de iubire frumoasă, lipsită de probleme și de drame, poate să fie o adevărată provocare în ziua de astăzi. Multe dintre cupluri ajung să se destrame după mai puțin de trei ani ori se transformă într-o relație toxică.


Care sunt factorii care determină distrugerea unei relații de cuplu, află mai jos:


Existența unei alte persoane


Cel mai comun motiv ce duce la destrămarea unei relații este, fără îndoială, apariția unui triunghi conjugal. În ziua de astăzi, oamenii au tendința de a cădea mai ușor în ispită, mai ales că există la îndemâna oricui rețelele de socialiare.


Părinții intrusivi


Un factor ce poate duce la distrugerea unei povești de iubire pot să fie și părinții care nu pot să accepte că fiul ori fiica lor a crescut și are acum propria familie. De asemenea, diferențele de cultură, de educație ori financiare pot, de asemenea, să determine apariția unor probleme ce se pot ”finaliza” cu o separare ori un divorț.


Existența unei foste familii


Să-ți întemeiezi o familie cu o femeie care a fost căsătorită ori cu un bărbat la fel poate fi o adevărată problemă. De cele mai multe ori, aceștia au tendința să intervină în relații, iar de multe ori se ajunge chiar la un consens cu fosta familie, consens ce este acceptat de actualul partener/ă de cuplu.


Prietenii toxici și timpul îndelungat petrecut la birou


Relațiile de cuplu se pot distruge cu ușurință în ziua de astăzi și din cauza prietenilor toxici, care nu pricep că acum v-ați întemeiat o familie. Și timpul petrecut la birou în exces, dezinteresul afișat față de relație sunt factori ce pot să ducă la o ruptură.


Evident, problemele de personalitate, între care egoism, narcisism, dorința de control, gelozia, lipsa de comunicarea ori viicile precum consumul de droguri, jocurile de noroc, sportul, pot, de asemenea, să determine doi parteneri să meargă pe drumuri separate.

Articol citit de 4184 persoane