Să treci printr-o despărțire sau printr-un divorț nu e deloc ușor, mai ales că schimbările sunt bruște iar emoțiile vor fi, fără doar și poate, extrem de puternice.

Indiferent că tu ai ales sau nu să pui punct unui mariaj sau unei relații, trebuie să știi că întotdeauna va fi greu, motiv pentru care ai nevoie de timp ca să-ți revii.

Ce trebuie să faci ca să-ți revii rapid după o separare, află mai jos:

Acceptă schimbările emoționale bruște
Dacă ai fost mult timp cu cineva, probabil ți se va părea extrem de dificil să nu-i mai împărtășești experiențele de zi cu zi. S-ar putea să fii furioasă sau tristă uneori, în timp ce alteori s-ar putea să te simți confuză și eliberată. E absolut normal să experimentezi astfel de sentimente, așa că acceptă-le. Spre exemplu, dacă ești tristă, permite-ți să plângi. Însă nu sta toată ziua în casă. Ieși și afară la o plimbare și te vei elibera.

Nu te izola
Cea mai proastă decizie pe care o poți lua după o despărțire sau după un divorț este să te închizi în casă și să eviți să mai ieși. Nu e nevoie să ieși să-ți cauți un partener, însă n-ar strica să petreci niște timp de calitate cu prietenii sau cu familia ta. Dacă vei sta în casă și te vei uita la filme romantice, nu vei face decât să-ți îngreunezi recuperarea.

Vorbește despre sentimentele tale
În momentele dificile este bine să ai în preajmă persoanele pe care le iubești și să vorbești despre drama pe care o trăiești. Nu-ți fie teamă să vorbești despre ceea ce trăiești și, dacă simți nevoia, apelează la un specialist. Nu e deloc rău să mergi la terapie, mai ales că te va ajuta să treci mai repede peste clipele dificile.

Fă ceea ce-ți place
Nu sta să-ți plângi de milă după o despărțire. Profită din plin de timpul pe care-l ai la dispoziție și fă ceea ce-ți place. Mergi în parc, ieși cu prietenii sau cu colegii, mergi la shopping sau în vacanțe. Cu siguranță te vei bucura să te redescoperi.

Articol citit de 1784 persoane