Să accepți să ieși cu cineva pentru care nu ai niciun sentiment nu e deloc o idee inspirată, însă nici să fii dură și să-l respingi cu brutalitate nu e o idee inspirată.

Tocmai de aceea, astăzi îți propunem să descoperi câteva trucuri prin care poți să respingi pe cineva fără să-l rănești.

Dacă ți s-a întâmplat să afli că cineva te place foarte mult, însă tu nu-i împărtășești sentimentele ar trebui să știi cum să acționezi într-o situație de acest fel.

Rămâi calmă și nu-i da speranțe false

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să-i dai speranțe că într-o zi poate vei ajunge să-i împărtășești sentimentele. De aceea, ar trebui să-i spui exact ce simți și ce vrei, însă fii sigură pe tine. Nu-l respinge dacă crezi că în viitor ai putea să ai aceleași sentimente.

Comunică eficient

Cea mai simplă modalitate prin care îl poți face să înțeleagă că nu vrei o relație este să-i explici oferindu-i un exemplu care implică pe altcineva. Acest lucru îi va distrage atenția și îl va face să înțeleagă poziția în care te afli. Maimult de atât, fraze precum ”Sunt fericită că suntem doar prieteni” nu va lăsa loc de interpretare, astfel că nu va avea încotro decât să accepte acest lucru.

Găsește un loc liniștit pentru a discuta

Dacă simți că nu mai poți amâna momentul, stabilește o întâlnire, însă alege un loc liniștit, în care amândoi să vă simțiți confortabil. Nu respinge niciodată pe cineva prin telefon, mesaje pe WhatsApp ori e-mail. Vorbește deschis cu persoana respectivă. De asemenea, nu e nevoie să oferi detalii ori justificări.

Articol citit de 1921 persoane