Se spune că vorbele dor mai tare decât o lovitură fizică, motiv pentru care ar trebui să-ți măsori cuvintele și în relația de cuplu, în cazul în care îți dorești să trăiești o poveste frumoasă și sănătoasă.

Așadar, chiar dacă ești nemulțumită de partenerul tău, alege să fii diplomată și spune-i ce te deranjează într-un mod plăcută, fără să apelezi la aceste fraze, care potrivit psihologilor l-ar putea răni.

Care sunt frazele pe care nu ar trebui să i le spui partenerului tău, află mai jos:

”Îmi pare rău dar...” - deși ai crede că nu ar putea să aibă efecte negative, o astfel de replică nu-și are locul în relația de cuplu, întrucât nu te ajută să-ți consolidezi încrederea, credibilitatea ori intimitatea.

”Pe bune? Ce ar fi dacă tu...” - o astfel de replică nu poate ”stinge” un conflict ci îl poate amplifica. Așaar, ca să te apropii de partenerul tău atunci când aveți o discuție solicită-i lucrurile pe care ți le dorești într-un mod plăcut.

”Tu întotdeauna...” - aceste cuvinte nu fac decât să pună paie pe foc și să dea naștere unei discuții interminabile ce nu se va termina niciodată bine și, mai mult de atât, îl va face pe partenerul tău să se simtă atacat.

”Ești la fel ca...” - o comparație între iubitul/soțul tău și o persoană, indiferent că vorbim de un prieten ori o rudă apropiată e extrem de neplăcută și poate da naștere unui scandal uriaș. În plus, partenerul tău va fi dezamăgit și rănit.

”Nu știu ce am văzut la tine...” --- dacă ai curajul să spui o astfel de replică, ar trebui să ai curajul să renunți la relație. Altfel, nu ai de ce să faci o asemenea remarcă.

”Fostul meu iubit n-ar fi făcut niciodată asta” - aceasta este, de asemenea, o replică dureroasă pentru partener, ce-l poate face să se gândească că încă mai ai sentimente pentru el. Așadar, menționarea fostului iubit/soț n-ar trebui să existe în certurile dintre voi.

De cealaltă parte, însă, pentru a trece peste o discuție tensionată ar trebui să discutați matur, iar replici precum ”Ce spui tu are sens”/ ”Simt la fel atunci când spui asta, dar...”/ ”Îmi pare rău că te-am deranjat. Explică-mi cum te simți ca să pot să te înțeleg mai bine”/ ”De ce nu încercăm să ne susținem reciproc?” pot fi folosite pentru a te apropia de partenerul tău.

Articol citit de 3862 persoane