Sexul nu este, potrivit oamenilor de știință, doar un mod de a-ți petrece timpul cu parternerul de viață, întrucât această activitate, în cazul în care este practicată cu regularitate are numeroase beneficii pentru sănătate
Descoperă care sunt beneficiile date de sex, mai jos:
Reglează tensiunea arterială
Oamenii de știință au descoperit o legătură între sex și tensiunea arterială, motiv pentru care aceștia susțin că această activitate este responsabilă pentru reglarea tensiunii arteriale sistolice. De asemenea, o viață sexuală activă sporește ritmul cardiac și reglează nivelul de testosteron și estrogen, astfel că previne apariția unor afecțiuni ca bolile cardiovasculare și osteoporoza.
Te scapă de stres
Să faci dragoste cu regularitate te va ajuta să te eliberezi de stres. Ba mai mult, potrivit studiilor efectuate de oamenii de știință britanici, sexul este responsabil pentru eliminarea depresiei, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.
Elimină durerile
Hormonul oxitocină sau hormonul dragostei, așa cum este denumit, este eliberat în timpul actului sexual, fiind responsabil de conferirea unei stări de bine. Astfel, sexul elimină durerile de cap. Iar acest lucru a fost dovedit în timpul unui studiu efectuat pe 48 de oameni, care au inhalat vapori de oxitocină. La scurt timp după aceea, ei au fost supuși unui test de durere, întrucât oamenii de știință i-au supus unui test de durere, le-au înţepat uşor degetele. Experimentul a arătat că oamenii nu au simţit durerea atât de intens.
Ajută la eliminarea caloriilor
Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că 30 de minute de sex sunt echivalente cu arderea a cel puțin 85 de calorii. Așadar, dacă nu ai timp să faci mișcare sau să mergi la sală, rezervă-ți timp pentru această activitate.
Ajută la combaterea febrei și a astmului
Conform unor studii de specialitate, sexul are proprietăți antihistaminice, astfel că nu eliberează doar un nas înfundat, însă poate combate febra și astmul.
Întărește sistemul imunitar
Conform oamenilor de știință de la Universitatea din Pennsylvania, persoanele care au o viață sexuală activă au o imunitate mai ridicată, reușind astfel să țină la distanță virușii și microbii.
Reduce riscul de apariție a cancerului de prostată
Studiile de specialitate au arătat că sexul poate reduce riscul de apariție a cancerului de prostată, grație ejaculărilor frecvente. Astfel, potrivit unei cercetări ce a fost efectată pe bărbați diagnosticați cu cancer de prostată, dar și pe grupuri care nu se confruntau cu această afecțiune, riscul de apariție a cancerului de prostată nu are nicio legătură cu numărul de parteneri avuți în trecut. Totuși, numărul de ejaculări frecvente, mai mult de cinci în cursul unei săptămâni, la 20 de ani, au un risc de apariție a cancerului de prostată mai redus.
Consolidează relația cu partenerul
Nu în ultimul rând, însă, sexul are rolul de a consolida relația cu partenerul de viață și crește speranța de viață și îți va aduce, fără doar și poate, bucurie pentru a face față cu brio task-urilor zilnice.

Articol citit de 4570 persoane