O alimentație sănătoasă și echilibrată este un pilon de bază ai unei vieți lipsite de probleme de sănătate, dar și cheia prevenirii cancerului. Ce poți să faci pentru a-ți întări sistemul imunitar și pentru a preveni o astfel de afecțiune, află mai jos:

Păstrează-ți o greutate corporală echilibrată

Potrivit experților, excesul de greutate și obezitatea sporesc riscul de cancer și chiar de recidivă. De asemenea, studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat că există o legătură între inflamațiile din organism și greutate, multe persoane ajungând să dezvolte boli inflamatorii.

Mănâncă sănătos

Studiile de specialitate au arătat că o alimentație bogată în fructe și legume este importantă împotriva cancerului. Acestea conțin nutrienți ce ajută la regenerarea celulelor. Astfel, ar trebui să consumi cel puțin două porții pe zi, dar și să eviți consumul de carne roșie și alimente procesate.

Renunță la fumat

Unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate este fumatul. Organizația Mondială a Sănătății susține că 22 la sută dintre decesele cauzate de cancer au la bază acest obicei. Deși nu e ușor să renunți la fumat, ar trebui să faci eforturi în acest sens. Acest viciu poate cauza și atac de inimă, boli cardiovasculare, oboseală cronică și alte afecțiuni.

Nu în ultimul rând, în stilul tău de viață ar trebui să implementezi și activitatea fizică. Aleargă, mergi cu bicicleta sau pur și simplu plimbă-te în aer liber pentru 30 de minute pe zi. Nu doar că vei arde calorii, dar vei ține la distanță numeroase boli, între care și cancer. Trei ședințe pe săptămână, care durează între 30-60 de minute, sunt suficiente pentru a observa o îmbunătățire a stării de sănătate.

Articol citit de 1338 persoane