Sucul de țelină este bogat în nutrienți și are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind utilizat pentru a combate anumite afecțiuni, precum cancer, obezitate, probleme ale tiroidei, acnee. 

Sucul de țelină este ideal pentru a fi consumat în această perioadă, când organismul tău are nevoie de hidratare, iar efectele asupra sănătății nu sunt puține, motiv pentru care îți propunem să le descoperi mai jos:

E hidratant

Sucul de țelină conține o cantitate mare de apă, motiv pentru care îți va hidrata organismul. Astfel, va spori funcționarea creierului, va menține sănătatea rinichilor și va spori eliminarea toxinelor din organism.

Are efecte antiinflamatorii

Sucul de țelină este o sursă excelentă de fitonutrienți, ce ajută la reducerea inflamațiilor din organism. De asemenea, această băutură conține și antioxidanți, ce ajută la combaterea efectelor nocive ale stresului oxidativ, precum și la elminarea toxinelor. De asemenea, sucul de țelină previne apariția bolilor de inimă, normalizează nivelul glicemiei din sânge, combate obezitatea și chiar câteva forme de cancer, între care cel de stomac și de colon, întrucât are proprietăți antitumorale.

Normalizează presiunea sângelui

Bogat în vitamina K, dar și în fibre, potasiu, acid folic și vitamine A și C, sucul de țelină ajută la reglarea presiunii sângelui, scăderea colesterolului sau prevenirea cancerului. În plus, ajută la întărirea sistemului imunitar și sporește eliminarea toxinelor din organism, acționând ca un diuretic.

Combate bolile digestive

Sucul de țelină poate fi folosit la combaterea afecțiunilor digestive, între care gastrită, ascită, hepatită și poate ameliora chiar și anumite simptome, precum spasmele abdominale, gazele stomacale și chiar lipsa poftei de mâncare.

De asemenea, grație conţinutului bogat în vitamine, minerale şi acizi organici, sucul de ţelină este un tonic-stimulator excelent al sistemului nervos, al memoriei şi revitalizant în perioadele de stres.

 

Articol citit de 869 persoane