Creștin ortodocșii l-au sărbătorit pe Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, despre care se spune că este ocrotitorul oamenilor săraci.

Astfel, dacă ai probleme financiare ori treci printr-o perioadă mai dificilă, rostește această rugăciune despre care se spune că-ți va aduce noroc. Apostolul Matei este cunoscut în tradiţia Bisericii ca fiind vameşul care a renunţat de bunăvoie la toată bunăstarea lumească pentru a-l urma pe Iisus.

”Sfinte Apostol si Evanghelist Matei, te chem cu trupul meu, cu sufletul meu cu spiritul meu. Ridica de pe umerii mei povara saraciei si da-mi drum drept si lumina. Arata-mi calea, solutia, oamenii si locurile in care pot beneficia de toate informatiile necesare pentru a ma elibera de aceasta situatie. Adu-i in preajma mea pe cei ce ma pot ajuta si deschide-mi ochii a ii pot recunoaste!”

Cine este Sfântul Matei

Sfântul Evanghelist Matei este unul din cei doisprezece apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos şi unul din cei patru evanghelişti, alături de Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, Sfântul Evanghelist Luca şi Sfântul Evanghelist Marcu, autorii celor patru Evanghelii, care constituie partea principală a Noului Testament.

Sfântul Apostol Matei locuia în Capernaum şi era vameş în vremea când Iisus Hristos propovăduia în ţinutul Galileii. Martor al minunilor săvârşite de Iisus, a urmat chemării: "Vino după mine!" pe care i-o adresează Mântuitorul.

A propovăduit Evanghelia în ţara sa, apoi în Parţia, Midia, Etiopia, vestind tuturor mântuirea prin Iisus Hristos. A suferit moarte martirică în Etiopia, fiind ars pe rug.

Articol citit de 1380 persoane