Creștin-ortodocșii îi sărbătoresc astăzi, 21 mai, pe Sfinții Constantin și Elena, motiv pentru care îți propunem să rostești cu încredere această rugăciune.

“Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”

Cine au fost Împărații Constantin și Elena

Împăratul Constantin este inițiatorul Edictului de la Milano, prin care creștinismului i se conferea statutul de religie legală în Imperiul Roman. El a adoptat și un număr semnificativ de măsuri în favoarea Bisericii și a preoților.

Mama sa, Elena, a fost cea care descoperit pe Golgota crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul. Împărăteasa Elena a ctitorit un număr mare de biserici și a fost prima femeie care le-a redat sclavilor libertatea.

Articol citit de 208 persoane