Vinerea Mare este ziua în care Iisus Hristos a murit în chinuri, răstignit pe cruce, motiv pentru care creștinii țin post în această zi și, mai mult de atât îți dedică timpul rugăciunii.

Așadar, pentru iertarea păcatelor și pentru ajutor de la Dumnezeu, credincioșii ar trebui să rostească această rugăciune.

Rugaciunea din Vinerea Mare catre Domnul nostru Iisus Hristos:

„Tu, Iubirea mea crucificată, blândul meu Isus, tu care, pentru a obţine pentru mine o moarte bună, ai binevoit să alegi pentru tine o moarte atât de crudă, aminteşte-ţi că sunt una din oiţele pe care le-ai răscumpărat cu preţul Sângelui tău prea sfânt; tu care, atunci când toţi oamenii din jur mă vor abandona şi nimeni nu va putea să-mi dea un ajutor, eşti singurul care vei putea să mă mângâi şi să mă salvezi, învredniceşte-mă să te primesc ca viatic; nu permite ca să te pierd pentru veşnicie şi să fiu izgonit în infern, departe de tine.

O prea iubitul meu Mântuitor, binevoieşte a mă primi în rănile tale sfinte; de pe acum te îmbrăţişez şi voiesc să-mi dau sufletul, cu ultimul meu suspin, în Rana plină de iubire a coastei tale, spunând acum pentru atunci: Isuse al meu, iertare şi îndurare pentru meritele Sfintelor tale răni! Amin.”

De asemenea, potrivit legendei, astăzi nu se mănăncă urzici și nici preparate ce conțin oreț, întrucât Iisus a fost bătut cu urzici și setea i-a fost potolită cu oțet.

Articol citit de 3558 persoane