Postul Crăciunului se va încheia pe 24 decembrie iar tradiția populară spune că persoanele care aleg să respecte această perioadă prin alimentație dar și prin rugăciune, vor avea noroc din plin.

Așadar, dacă ai ales să ții postul Crăciunului, rostește cu încredere această rugăciune, despre care se spune că va atrage binele în viața ta.

Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre.

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.


Potrivit preoților, orice rugăciune alegi să rostești, spune-o ținând în mână o lumânare aprinsă. Se spune că va fi auzită mai repede.

Articol citit de 1165 persoane