Câteva zile au mai rămas până când creștini ortodocșii vor sărbători Paștele, motiv pentru care îți recomandăm ca în Joia Mare să rostești această rugăciune despre care se spune că este cea mai puternică.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre’.

De asemenea, în această zi este indicat să mănânci doar hrană uscată ca să ai parte de sănătate și belșug pentru tot restul anului.

Este recomandat, de asemenea, să nu speli hainele, să rostești o rugăciune închinată persoanelor decedate și să oferi hrană în memoria lor. Tot în această zi este indicat să eviți spălatul hainelor, pentru că se spune că sufletele celor plecați dintre noi riscă să aibă parte de lături din spălături, în loc de pomana pe care o oferim celor sărmani pentru a le cinsti memoria.

Articol citit de 526 persoane