Artrita este o afecțiune extrem de întâlnită în rândul persoanelor de toate vârstele, însă aceasta poate fi combătută cu ajutorul unui remediu simplu, ușor de preparat și eficient, ce poate fi folosit pentru a stopa și alte probleme.

Conform experților în medicină naturopată, rădăcina de ghimbir este recunoscută pentru proprietățile pe care le are asupra organismului, fiind indicată în cazul persoanelor care se confruntă cu artrită ori dureri cronice.

Dacă unele persoane aleg să-și condimenteze alimentele cu ajutorul ghimbirului, reducând astfel răceala, gripa și tusea, este bine de știut că rădăcina de ghimbir are și alte proprietăți.

Mai exact, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și previne cancerul, însă poate să reducă și nivelul de colesterol rău, dar și de zahăr din sânge, fiind benefic pentru a combate greața.

Pentru a te bucura de efectele acestui remediu naturist cu ghimbir ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 130 ml de apă minerale
- suc obținut din două fructe de lime
- 450 de ml de apă filtrată
- 200 de grame de ghimbir ras
- două linguri de miere organică
- felii de lămâie

Mod de preparare:

Fierbe apa filtrată, iar apoi adaugă ghimbirul. Așteaptă să fiarbă timp de cinci minute, după care acoperă vasul cu un capac și lasă la infuzat 20 de minute.

Strecoară lichidul și prepară mai apoi siropul. Mai exact, pentru a te bucura de efectele acestui remediu naturist amestecă două linguri de sirop de ghimbir, cu puțin suc proaspăt de ghimbir, dar și cu zeama obținută dintr-un jumătate de lime și cu cea obținută dintr-o lămâie. Adaugă și apă minerală și felii de lămâie.

Pentru ca efectele să fie cele optime, alege să consumi produse organice. Efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 2060 persoane