Atunci când suferi de diabet de tip doi, alimentația este parte din tratament. Astfel, pe lângă medicamentele recomandate de medici și exerciții fizice, pentru a-ți ține sub control glicemia este musai să adopți o alimentație echilibrată.

Deși diabetul de tip 2 este o boală cronică, aceasta poate fi ținută sub control cu o dietă echilibrată, însoțită, evident, de tratament medicamentos și sport.

Care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, află mai jos:

Alege carbohidrații

Dacă te numeri printre milioanele de oameni care se confruntă cu diabet de tip doi, atunci atenția ta ar trebui să fie îndreptată spre carbohidrați, întrucât ei sunt esențiali în normalizarea nivelului de glicemie din sâînge.

Cerealele, legumele sunt, potrivit nutriționiștilor, o sursă excelentă de carbohidrați și conțin, de asemenea, și fibre, vitamine și minerale. Ele ar trebui să ocupe zilnic un sfert din farfuria ta.

Evită scăderea glicemiei

O scădere a glicemiei poate să apară oricând, însă este important să eviți aceste fluctuații, motiv pentru pentru care ar trebui să ai mereu la tine un fruct ori niști bomboane. Le poți consuma cu încredere atunci când simți că urmează să ai o cădere.

De asemenea, poți să consumi legume, iaurturi, însă naturale, fără îndulcitori și eventual cu grăsime scăzută, ouă, brânză, semințe, nuci, dar și gem sau dulceață, însă fără adaos de zahăr.

Hidratarea

Un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când suferi de diabet este hidratarea. De multe ori, persoanele care suferă de această boală se pot confrunta cu poliurie, creșterea cantității de urină, motiv pentru care e musai să bei o cantitate mare de apă pe zi. Poți să consumi și ceai, cafea, însă fără să adaugi îndulcitori.

Articol citit de 664 persoane