Considerată o afecțiune a psihicului și a corpului, depresia este o boală cât se poate de serioasă, cu care se confruntă femei și bărbați de toate vârstele, însă care poate fi tratată.


Depresia nu are nevoie de un motiv ”bun”


De cele mai multe ori, oamenii ajung să cadă în depresie din cauza unor motive pe care le consideră bune, precum pierderea unui job ori a unui prieten apropiat, însă uneori, pentru felul în care te simți nu trebuie să existe un motiv. Mai exact, chimicalele din creier care sunt responsabile de starea de spirit pot să funcționeze prost și să te simți rău, deși totul în viața ta merge bine.

Depresia este mai mult decât o tristețe adâncită

Tristețea este un sentiment pe care-l experimentează oamenii în anumite circumstanțe, însă depresia este o boală psihică ce se manifestă prin mai multe simptome decât tristețe. Iar copiii nu sunt imuni la depresie. Mai ales atunci când la școală se confruntă cu fel și fel de reacții din partea colegilor ori sunt stresați din pricina notelor.

Depresia e o boală adevărată

Să fii în depresie nu înseamnă că ești slab ori nebun. Depresia este o afecțiune ce este cauzată de un dezechilibru al anumitor substanțe din creier, unele fiind responsabile de modul în care resimți durerea.

Depresia poate fi tratată

Depresia este o boală cât se poate de serioasă și poate fi tratată cu ajutorul tratamentului medicamentos ori cu ajutorul psihoterapiei. Este, însă, important să ceri ajutor și să asculți de sfaturile specialiștilor .Conform WebMd, depresia se poate manifesta prin dureri de cap, dureri de spate, dureri musculare, probleme digestive, oboseală extremă, tulburări ale somnului, dar și schimbări ale apetitutului și ale greutății.

Tocmai de aceea este important să apelezi la ajutorul specialiștilor pentru a combate simptomele și fizice și psihice date de această boală.

Articol citit de 3617 persoane