Dacă vrei să trăiești mult și frumos sau pur și simplu să duci o viață echilibrată și liniștită, ar trebui să descoperi câteva obiceiuri care vor preveni îmbătrânirea.

Mulți dintre oameni vor să trăiască mult. Astăzi, însă, vei descoperi ce ar trebui să faci ca să-ți îmbunătățești calitatea vieții și să previi, implicit, îmbătrânirea.

Care sunt acestea, află mai jos:

Evită să mănânci excesiv

Ca să trăiești bine și mult, ar trebui să renunți la alimentația nesănătoasă și chiar să mănânci mai puțin. Potrivit japonezilor, care reprezintă cel mai longeviv popor, niciodată n-ar trebui să mănânci până când ești plin, ci până la 80 la sută. De asemenea, să consumi mai puține alimente te poate ajuta să previi îmbătrânirea, întrucât un număr mic de calorii sporește producerea hormonului T3, care încetinește metabolismul.

Fă mai mult sex

Conform experților, ca să trăieșt mult și bine este important să ai o viață intimă constantă. Astfel, este indicat să faci amor de 2-3 ori pe săptămână. O partidă de amor bună te va ajuta să te relaxezi, dar și să arzi calorii, să dormi mai bine și să-ți îmbunătățești calitatea inimii.

Evită expunerea la soare

Expunerea la soare nu-ți aduce nimic bun, motiv pentru care ar trebui să o eviți cât poți.În acest fel, vei reduce riscul de a te confrunta cu iritații, arsuri și chiar cancer de piele. În plus, vei reduce șansele de apariție a ridurilor. De asemenea, atunci când ieși afară, în sezonul cald, alege să folosești o cremă cu factor de protecție solar SPF 30.

Consumă alcool moderat

Două pahare de vin pe zi, în cazul bărbaților și unul în cazul femeilor te pot ajuta să-ți păstrezi sănătatea inimii, dar și să previi diabetul.

De asemenea, pentru a-ți păstra sănătatea este indicat să consumi cât mai multe fructe și legume, dar și să faci mișcare. Mergi 30 de minute pe zi, urcă scările, în loc să iei liftul, iar efectele se vor vedea. Chiar și psihic te vei simți bine.

Articol citit de 392 persoane