Pandemia de coronavirus ți-a dat planurile peste cap și ți-a schimbat viața complet. Totuși, chiar dacă lucrezi de acasă și ai mai mult timp liber, trebuie să ai un program bine stabilit.

Să dormi bine în această perioadă pare o adevărată provocare, însă îți propunem să ții cont de câteva sfaturi simple, ce te vor ajuta să ai un somn bun în continuare.

Potrivit experților de la Societatea de Somn spaniolă, chiar și în timpul carantinei ar trebui să dormi între șapte și nouă ore, fără întrerupere. În cazul copiilor, numărul acestora crește la 10.

Dacă te confrunți cu probleme ale somnului în această perioadă, precum anxietate, iritabilitate, lipsă de motivație ori pur și simplu ești îngrijorată de situația generată de pandemia de coronavirus ar trebui să iei măsuri.

Astfel, pentru a te bucura de un somn liniștitor și odihnitor ar trebui să-ți faci un plan bine stabilit. Stabilește ora la care mergi la somn și ora la care te trezești. De asemenea, dacă nu reușești să adormi, nu sta în pat. Citește sau vezi un serial și abia atunci când te simți obosită pune-te la somn.

De asemenea, pentru un somn bun este bine să îți creezi un mediu plăcut. Aerisește camera, trage draperiile pentru a fi întuneric și lasă gadgeturile precum telefoanele ori laptopurile departe de pat.

Evident, nu uita să nu consumi ceai, cafea ori alimente care conțin cafeină spre seară. De asemenea, nici consumul de alcool nu e indicat.

Articol citit de 299 persoane