Depresia este o boală cauzată de evenimente traumatice, însă micile obiceiuri de zi cu zi, pe care le ignori, îți pot afecta sănătatea, iar în timp te pot afunda într-o depresie.

Depresia este o afecțiune de natură psihică, ce se manifestă prin tristețe, insomnii, lipsa apetitutului, apatie și probleme de concentrare. Spre deosebire de tristețe, însă, depresia nu trece imediat și, în anumite cazuri, poate necesita chiar și tratament de specialitate.

Care sunt factorii de risc care te pot afunda în depresie, află mai jos:

Regimul alimentar

Să consumi junk-food îți poate aduce, pe termen lung, probleme de sănătate, între care și depresie, întrucât mâncare proastă poate determina schimbări în sistemul nervos și chiar în creier. Așadar, pentru a preveni această boală, specialiștii îți recomandă să ai grijă de alimentația ta și să consumi multe fructe și legume, dar și alimente bogate în acizi grași Omega 3, precum și proteine, antioxidanți, vitamine și minerale.

Lipsa somnului

Dacă vrei să te bucuri de o viață sănătoasă ar trebui să dormi cel puțin șapte-opt ore pe noapte, fără întreruperi. În aceste ore, corpul trece printr-o serie de proceduri, care nu pot fi făcute în timpul zilei. De asemenea, lipsa somnului îți poate aduce frustrări, iar în timp te poți confrunta cu insomnie ori alte afecțiuni ale somnului. Ba mai mult, studiile de specialitate au arătat că oamenii care nu dorm bine au de zece ori mai multe șanse de a dezvolta depresie, spre deosebire de cei care se odihnesc suficient.

Folosirea relațiilor de socializare

Studiile de specialitate realizate în ultimii ani au arătat că folosirea în exces a rețelelor de socializare pot să determine apariția unei depresii, dar și altor afecțiuni mintale, întrucât oamenii pot experimenta sentimente de tristețe și de singurătate, care în timp îi pot afunda într-o depresie. Așadar, folosește rețelele de socializare cu moderație și nu te lăsa influențată de imaginile prietenilor tăi.

De asemenea, consumul de alcool în exces, dar și munca într-un mediu toxic sunt factori care pot determina apariția depresiei, așa că ia măsuri și redu riscurile care te pot confrunta cu o astfel de boală. Nu uita că depresia este o afecțiune extrem de serioasă.

Articol citit de 2397 persoane