Schinduful este folosit pentru mai multe condiții, dar până în prezent, nu există suficiente dovezi științifice pentru a determina dacă este sau nu este eficient pentru oricare dintre ele.

Schinduful este folosit pentru probleme digestive, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, stomac deranjat, constipație, și inflamații ale stomacului (gastrita).

Este, de asemenea, utilizat pentru conditii care afecteaza sanatatea inimii, cum ar fi "rigidizarea arterelor" (ateroscleroza), precum și pentru nivelurile sanguine ridicate ale anumitor grăsimi, inclusiv a colesterolului și a trigliceridelor.

Schinduful este folosit pentru boli de rinichi, o boala cu deficit de vitamina numit beriberi, ulcerații la nivelul gurii, herpes, bronșită, infecții ale țesuturilor de sub suprafața pielii (celulită), tuberculoza, tuse cronică, buze crăpate, chelie, cancer, și de scădere a glicemiei de zahăr la persoanele cu diabet zaharat.

Unii oameni folosesc schinduf pentru hernie, disfunctie erectila, precum și alte probleme de sex masculin.

Femeile care sunt uneori folosesc schinduf pentru a promova fluxul de lapte care alăptează.

Schinduful este folosit uneori ca cataplasmă. Asta înseamnă că este înfășurat în pânză, încălzită și aplicate direct pe piele pentru a trata durerea locală și umflarea (inflamație), dureri musculare, dureri și umflarea ganglionilor limfatici (limfadenita), durere la degetele de la picioare (gută), răni, ulcere picior și eczeme.

Gustul si mirosul de schinduf se aseamănă cu sirop de arțar, și a fost folosit pentru a masca gustul medicamentelor.

În produsele alimentare, schinduf este inclus ca ingredient în amestecuri de condimente. De asemenea, este utilizat ca agent aromatizant în sirop de arțar, alimente, băuturi și tutun.

În industria prelucrătoare, extractele de schinduf sunt utilizate în săpunuri și produse cosmetice.

Frunzele de schinduf sunt consumate în India ca legume.

Articol citit de 6776 persoane