Folosită în medicina ayurvedică încă de acum mai bine de 2.000 de ani, întrucât distruge zahărul din sânge, pulberea din frunze de Hymnema sylvestre se regăsește și în compoziția Insuveg, un remediu naturist recomandat persoanelor diagnosticate cu diabet.

Conform studiilor de specialitate, Gymnema sylvestre sau Gurmar este o plantă recomandată pentru tratarea diabetului de tip I și de tip II, deoarece conține ingrediente ce ajută la refacerea celulelor pancreatice secretoare de insulină (celule beta).

Grație conținutului de acid gymnemic și gurmarin, precum și rășini, sponine, stigmasterol, quercitol, betaină, colină și trimetilamină, pulberea din frunze de Gymnema sylvestre este indicată în cazuri de diabet de tip I și diabet de tip II, întrucât ajută la refacerea celulelor secretoare de insulină, sporește secreția de insulină și îmbunătățește capacitatea celulelor de a utiliza glucoza. Printre altele, ajută la inhibarea absorbției glucozei în intestin, reduce pofta de dulce și combate dependența de dulciuri, însă ajută, de asemenea, și la reducerea nivelului de colesterol și a trigliceridelor din sânge, reducând astfel apariția bolilor cardiovasculare.

Conform studiilor de specialitate, acest ingredient are puterea de a reduce gustul de zahăr atunci când intră în contact cu papilele gustative, fapt pentru care unele persoane îl folosesc doar pentru a combate senzația de dulce.

Articol citit de 1586 persoane