Studii recente au sugerat ca pudra de tomate contine licopen, un rol protector, un carotenoid antioxidant, in prevenirea stresului, inclusiv stresul de mediu. Tomatele și produsele din tomate sunt sursa majoră dietetice de licopen.

Licopenul este un antioxidant ar fi mai eficace decât alte dintre verii săi carotenoide, care includ beta-caroten. Acțiunile sale puternice antioxidante sunt eficiente în menținerea rezistenței, grosimea și fluiditatea membranelor celulare. membranele celulare sunt gardienii celulelor. Ele sunt responsabile pentru screening-ul ce intră și iese din celule. Ele permit substante nutritive bune si elimina nedorite celulare și pentru a preveni toxinele de la intrarea în celule. Membranele celulelor sănătoase puternice sunt vitale în prevenirea multor boli.

Licopenul este bine cunoscut în mod special pentru a ajuta la prevenirea multor forme de cancer, precum și prevenirea și tratamentul multor boli și boli, cum ar fi:

Boli de inima - Licopenul opreste colesterolul LDL de a fi oxidat de radicalii liberi și, la rândul lor, nu pot fi depozitate în plăcile care se îngustează și se intareste arterelor
Infertilitate - studiile sugereaza ca licopenul poate ajuta în tratamentul infertilității. Rezultatele din testele au aratat ca licopenul poate stimula concentratia spermei la barbati
Ajută la prevenirea diabetului
Previne de varsta legate de degenerescenta maculara si cataracta
Previne imbatranirea pielii si o mentine un aspect mai tanar
Acts ca protecție solară internă și protejează pielea de arsuri solare
Licopenul este asemenea cunoscut pentru a ajuta la prevenirea osteoporozei

Articol citit de 8710 persoane