Mierea este un lichid dulce, făcută de albine folosind nectarul din flori. Albinele convertesc mai întâi nectarul în miere printr-un proces de regurgitare și evaporare, apoi se păstrează ca o sursă de hrană primară în faguri de ceară în interiorul stupului. Mierea poate fi apoi recoltata din stupi pentru consumul uman.

Mierea de albine este gradată de culoare, cu miere limpede, chihlimbar de aur de multe ori, la un preț de vânzare cu amănuntul mai mare decât soiurile de culoare mai închisă. Aroma de miere va varia în funcție de tipurile de flori din care a fost recoltat nectarul.

Mierea are un nivel ridicat de monozaharide, fructoză și glucoză, care conțin zahăr aproximativ 70 până la 80 la sută, ceea ce îi conferă un gust dulce - minerale și apă alcătuiesc restul compoziției sale.

Miere de albine are de asemenea proprietăți antiseptice și antibacteriene. În știința modernă, am reușit să găsim aplicații utile ale mierii in managementul plagilor cronice.

Mai jos este un profil tipic de miere

  • Fructoză: 38,2%

  • Glucoza: 31,3%

  • Maltoză: 7,1%

  • Sucroza: 1,3%

  • Apă: 17,2%

  • zaharuri mai mari: 1,5%

  • Cenușă: 0,2%

  • Altele / nedeterminat: 3,2%

  • Ușoara aciditate a nivelului pH-ului de miere

Articol citit de 6998 persoane