Fructele de afin sunt recunoscute pentru proprietățile benefice pe care le au asupra sănătății încă din cele mai vechi timpuri, întrucât are proprietăți antibacteriene și antiseptice, dar și un conținut bogat de săruri de calciu, potasiu, magneziu și vitamine de tip A, B1, B2 și C.

Conform experților în medicină naturopată, fructele de afin sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu diabet ori cu afecțiuni hepatice, deoarece conțin flavonoide, care sunt responsabile de protejarea pereților vasculari și de apariția varicelor și a reumatismului.

De asemenea, fructele de afin care se regăsesc în suplimentul alimentar Insuverg ajută la reducerea nivelului de zahăr din organism, grație efectelor hipoglicemiante. Ba mai mult, acestea conțin antocianozide, care au puterea de a îmbunătăți vascularizarea pancreasului și de a preveni astfel retinopatia diabetică. ujnhy

Printre altele, fructele de afin sunt recomandate pentru a trata indigestia, infecțiile gastrointestinale, diareea, bronșita, febra tifoidă, stomatita, dar și ateroscleroză ori hepatite.

Articol citit de 481 persoane