Caisele sunt acele fructe colorate frumos, portocalii, pline de beta-caroten și fibre care sunt unul dintre primele semne ale verii. Deși caisele uscate și conservele sunt disponibile pe tot parcursul anului, caisele proaspete cu o sursă bogată de vitamina C sunt în sezon în America de Nord din mai până în august. Orice fructe proaspete vezi în timpul lunilor de iarnă, au fost importate din America de Sud sau din Noua Zeelandă. Caisele conțin o serie de antioxidanți puternici, sunt o sursă bună de vitamina A (din beta-caroten) și vitamina C. Beneficiile pentru sănătate asociate sunt multiple și bine documentate. Caisele sunt bogate și în alți antioxidanti, inclusiv antioxidanți polifenolici, cum ar fi flavonoide. Diete bogate în flavonoide și alte tipuri de polifenoli găsiți în caise, au fost legate de reduceri ale bolilor de inimă la om, precum și alte beneficii potențiale de sănătate. Antioxidanții sunt responsabili pentru unele dintre efectele specifice enumerate mai jos. Iată câteva dintre cele mai importante elemente nutritive antioxidante sau grupe de nutrienți care se găsesc în caise:
- quercetină
- proantocianidine
- catechinele
- Epicatechins
- Hydroxycinnamics
- acid galic
- acid cafeic
- acid cumaric
- acid ferulic
Articol citit de 6761 persoane
Acest articol nu are comentarii!