Abuzul asupra copiilor

Abuzul asupra copilului este atunci când un insotitor, fie nu reușește să ofere îngrijire corespunzătoare (neglijare) sau cauzează intenționat rău.

Aproximativ 40 de milioane de copii din intreaga lume sufera de abuz în fiecare an, si mai mult de 1.500 de copii mor de abuz in Statele Unite anual. Supraviețuitorii de maltratare, copilul, prezinta un risc mai mare de probleme la munca, si relationare fizica, emoționala în întreaga copilărie și la maturitate.

Printre formele comune de abuz asupra copiilor se numără neglijența, asalt fizic, abuz emotional, si agresiune sexuală. Factori de risc pentru abuzul la copii includ probleme care implică victimă, familia, făptuitorul, și comunitatea.

Simptomele abuzului față de copii și semnele variază în funcție de stadiul de dezvoltare și vârsta copilului.

Tratamentul de abuz asupra copilului presupune asigurarea în primul rând siguranța copilului de la alte abuzuri și abordarea oricăror leziuni fizice de la care copilul poate suferi. Nevoile emoționale ale copilului sunt apoi evaluate și abordate.

Există mai multe moduri de a preveni abuzul asupra copilului; fiecare stat din SUA are linii de asistență telefonică pentru copii-abuz de raportare.

Ce este abuzul asupra copiilor?

Abuzul asupra copilului este orice prejudiciu care este cauzat în mod intenționat pe un copil de un insotitor sau în timpul disciplinei. În timp ce asistentul maternal este de obicei un adult, cel mai adesea mama copilului, se poate include, de asemenea, adolescentii, care sunt în rolul caregiving, ca un baby-sitter sau un consilier de tabără. Este important să înțelegem că abuzul asupra copilului trebuie să implice un prejudiciu, indiferent dacă fizic sau emotional, vizibil sau nu vizibil imediat.

Deci, în timp ce majoritatea profesioniștilor de îngrijire a copiilor (de exemplu, psihiatri, psihologi, medici pediatri, și profesori) nu recomanda utilizarea de pedepse corporale din cauza riscului de deteriorare emoțională și vătămare corporală accidentală, bataia unui copil nu constituie în mod automat abuz asupra copilului, cu excepția cazului cand copilul susține un fel de prejudiciu.

Aproximativ 40 de milioane de copii din intreaga lume sufera de abuzuri in fiecare an, care afectează toate nivelurile de educație și socio-economice, etnii, culturi și religii.

Multe alte statistici importante în ceea ce privește această problemă, sanatatea publica din Statele Unite  enumără  costul acestuia pentru societate este mai mare de 120 miliarde dolari pe an și , cu mai mult de 3 milioane de trimiteri la agențiile de stat și locale în fiecare an, o medie de șase astfel de sesizări apar la fiecare minut. Mai mult de 1.500 de copii mor in fiecare an, ca urmare a abuzului copiilor.

Cea mai comuna forma de abuz asupra copilului în Statele Unite, este lăsat singur acasă fără supravegherea unui adult, aceasta se incadreaza la neglijare supraveghere. Toate formele de neglijare pentru aproximativ 75% din totalul rapoartelor de-abuzuri asupra copiilor sunt făcute autorităților de protecție a copilului. Alte forme comune de abuz asupra copiilor includ asalt fizic, neglijare fizică, abuz emoțional, și agresiune sexuală care implică fizic abuz contact.Copilul  are profunde efecte negative asupra victimelor și asupra societății. Supraviețuitorii de maltratare a copiilor sunt la risc mai mare pentru probleme de muncă, și de relație fizic, emoțional în întreaga copilărie și la maturitate.

Care sunt diferitele tipuri de abuz asupra copilului?

Cele mai frecvente tipuri de maltratare a copiilor sunt neglijare, fizic, emoțional, și abuzul sexual:

 • Neglijarea este incapacitatea de îngrijitor al copilului de a oferi îngrijire adecvată pentru copil. Exemple de acest tip de maltratare a copilului includ o lipsă de furnizare a produselor alimentare adecvate, adăpost, îmbrăcăminte-sezon caz, supraveghere, asistență medicală medical sau mental, sau o lipsă de a oferii confort emoțional adecvat.  Neglijarea supravegherii este cea mai comuna forma de neglijare a copilului.
 • Abuzul fizic este definit atunci cand un îngrijitor provoaca răniri fizice pe un copil prin asalt. Aceasta include pedepse corporale, care duce la leziuni fizice, cum ar fi contuzii, zgârieturi, welts, sau oase rupte.
 • Abuz emoțional implică declarații de către un îngrijitor care poate afecta sentimentul de stima de sine a copilului. Exemple de abuz emoțional sunt  asteptate in mod negativ cand copilul, înjura , sau insulta.
 • Abuzul sexual este definit cand copilului este expus la un comportament inadecvat sexual, sau contactat.  Poate include permiterea copilului pentru a vedea scene pornografice sau sexuale, acte între adulți sau un îngrijitor care are contact sexual cu copilul.

Neglijarea fizica, și abuzul sexual sunt tipurile de abuz asupra copilului care au ca rezultat, de obicei, în raportarea  și intervenția autorităților.

Care sunt factorii de risc pentru abuz asupra copilului?

Factorii de risc pentru abuzul asupra copiilor includ aspecte ce țin de situațiile victimă, infractor, familie, și comunitate. Copiii sub 4 ani si cei dezvoltati fizic care prezinta probleme de sanatate mintală sunt la risc mai mare de a fi victime ale maltratari. Ingrijitorii tineri care au avut-abuz asupra copilului,-sanatate mintala, sau probleme legate de droguri în familia lor de origine sunt mai expuse riscului de a abuza de copii. De asemenea, adulții care au probleme în a înțelege nevoile copiilor și abilități parentale adecvate, precum și cei care sunt părinți singuri, cu statut socio-economic scazut, sau au alte persoane care ii ingrijesc adulți tranzitorii (cum ar fi părintelui prieten, iubit, sau iubita), in casa sunt, de asemenea, mai expuse riscului de a deveni consumatori de copii.

Factori de risc pentru copil include izolarea socială,  părinții care sunt stresati, angajarea în violența domestică, sau prezența de saracie in relații părinte-copil. Problemele comunitare care cresc probabilitatea ca abuz asupra copilului  includ: statut inferior, comunitate socio-economice, rate ridicate ale șomajului, disponibilitate mare de alcool sau alte droguri , și conexiuni sociale comunitare jalnic.

Care sunt simptomele și semnele de abuz asupra copiilor?

Copiii care sunt victime ale abuzului experienta de multe ori si simptome de stres în timpul abuzului, dar si simptomele care sunt specifice tipului de abuz care le-au suferit. Semnele si simptomele abuzului de multe ori variază în funcție de vârsta și stadiul de dezvoltare a copilului. De asemenea, este important să înțelegem că victimele  abuzului copiii sunt adesea abuzati în mai mult de un fel, astfel încât copilul poate demonstra simptome cu mai mult de un tip de maltratare. Exemple de semne mai puțin specifice și simptome de abuz asupra copiilor includ

 • Tendința de a evita;
 • Rezultate școlare slabe;
 • Iritabilitate / rapiditate la mânie;
 • Plâns mai des și / sau ușor;
 • Anxietate sau panică;
 • Plângeri frecvente de simptome fizice, cum ar fi dureri de cap si de stomac;
 • Copiii mici pot acționa altfel decat varsta lor  (regres);
 • Petrec mai mult timp singur, departe de prieteni și de familie;
 • Din ce în ce mai mult „lipicioasă” și mai dependentă de anumite raporturi;
 • Exprima ganduri despre durere el sau ea sau alții;
 •  Asumarea de riscuri comportamente și / sau care prezintă mai puțin interes pentru propria lor siguranță.

Exemple de asumarea de riscuri comportamente la copii includ faze nesigure, cum ar fi alpinism excesiv la inaltime. Mai multe potențiale semne și simptome de abuz specifice pot include următoarele:

 • Neglijarea: Copilul poate pierde in greutate sau nu reușeste să câștige în greutate în mod corespunzător pentru vârsta lor. Nivelul lor de energie și capacitatea de a învăța va scadea probabil. El poate deveni retras și prezintă semne fizice ale malnutritie, cum ar fi piele uscată sau  subtierea parului.
 • Abuzul fizic: Un copil care a fost victima unui abuz fizic poate fi repetat la alte leziuni fizice și la camera de urgenta sau vizite la medic sa dea sau sa nu dea explicații adecvate. El poate pretinde ca a fost predispus la accidente sau să relateze alte povești despre modul în care a suferit leziuni și poate avea tendința de a purta haine excesiv de mari pentru a acoperi leziunile sau altfel se angajeaza într-un secret, în încercarea de a proteja pe agresor de intervenție de către autoritățile de protecție a copilului și de aplicare a legii.
 • Abuz emoțional: Emoțional copii abuzați pot face declarații negative despre ei înșiși sau alții care imita agresorul, cum ar fi de asteptat numele lui sau ea si altfel prezintă pesimism sau stima de sine scazuta.
 • Abuzul sexual: Copilul care a fost abuzat sexual poate prezenta cunoștințe sexuale sau comportamentele care sunt mult mai vechi decât este necesar pentru varsta lor. Acestea pot prezenta, de asemenea, un comportament inadecvat sexual, care rezultă în angajarea lor în masturbarea excesiva în fața altora, precum și participarea la faza sexuala nepotrivita cu copii. Medical, copiii care sunt abuzati sexual pot dezvolta leziuni genitale sau boli cu transmitere sexuala.

Cum pot medicii diagnostica abuzul asupra copilului?

Multe cadre medicale ar putea ajuta la a face diagnosticul de abuz asupra copilului, inclusiv terapeuti licentiati- in sănătate mintală, medici pediatri, alti furnizori de ingrijire primara, specialisti specializati  pe o afecțiune, medici de urgenta, psihiatri, psihologi, asistente medicale psihiatrice, și socială lucrătorilor.

Unul dintre acesti profesionisti vor efectua probabil  un interviu medical amplu și examenul fizic, ca parte a stabilirii diagnosticului. Abuzul asupra copilului poate fi asociat cu o serie de alte afecțiuni medicale, astfel încât teste de laborator de rutina sunt adesea efectuate în timpul evaluării inițiale pentru a exclude alte cauze ale simptomelor.

Ocazional, poate fi necesară o radiografie, scanare, sau alte studii de imagistică, în special dacă este suspectat de abuz fizic. Ca parte a acestui examen, bolnavul  poate pune o serie de întrebări de la un chestionar standardizat sau auto-test pentru a ajuta la evaluarea si apariția de abuz asupra copilului. Explorare amănunțită pentru orice istoric sau prezența simptomelor-de sanatate mintala vor fi efectuate astfel încât maltratarea copilului poate fi deosebit de alte surse de probleme emotionale.

Care este tratamentul pentru abuz asupra copilului?

Tratamentul pentru abuz asupra copilului presupune asigurarea în primul rând siguranța copilului de la alte abuzuri și abordarea oricăror leziuni fizice de la care copilul poate fi suferi. Deoarece aceste intervenții au loc, serviciile de protecție a copilului lucrează cu organele de drept în evaluarea siguranței copilului în camin, indiferent dacă este sau nu copilul trebuie scos din camin și eventuala necesitate de implicare juridică în continuare ca urmare a abuzului de acuzații. Atunci când se stabilește că a avut loc abuzul sexual, autorul abuzului este, si trebuie să aibă numele lor inclus si pe registru de infractori sexuali „, care îi va împiedica să lucreze în medii care implică copii și poate aplica sancțiuni juridice în cazul în care infractorul are orice contact cu persoane sub 18 ani.

Intervențiile medicale  implica  o varietate de probleme, cum ar fi tratarea de oase rupte, comoție, sau alte traumatisme craniene asociate cu abuzul fizic, leziuni genitale, sau boala cu transmitere sexuala care pot rezulta din abuzul sexual.

Abordarea impactul emotional de abuz asupra copiilor pe care victima este o parte importanta a tratamentului de maltratare a copilului. Sănătatea mintală a copilului este de obicei evaluată, fie prin întrebări de screening sau teste de către medicul pediatru sau printr-o evaluare completă de sanatate mintala de un profesionist-de sanatate mintala. În cazul în care se stabilește că copilul suferă de o stare-de sanatate mintala, aceasta va fi tratată prin terapie individuala sau de grup, precum și medicație tratament atunci când este necesar.

Intervenții orientate familiale pentru abuz copil poate implica furnizarea de îngrijitor cu clasele de gestiune furie pentru a le ajuta să se dezvolte metode sănătoase de a gestiona furia lor, parinti clase ca un mijloc de îmbunătățire a cunoștințelor și punerea în aplicare a abordărilor de parinti care sunt potrivite pentru vârsta copilului lor, de dezvoltare nivel, medical, mental, și nevoi emoționale. Intervențiile de familie poate implica, de asemenea, utilizarea unui mentor mamă pentru a oferi interimar cu un model de la care se pot învăța abilități parentale adecvate. Terapia de familie implica membrii familiei întâlnire cu un terapeut și poate fi utilizat pentru a procesa și de a rezolva probleme de familie.

Care sunt complicatiile si prognosticul de abuz asupra copilului?

Copiii care sunt supusi relelor tratamente au un risc pentru o varietate de probleme fizice și emoționale, de multe ori în funcție de vârstă. Fizic, copiii pot suferi de leziuni cerebrale, inclusiv retard mintal, lovituri, convulsii, și moarte. Comportamental si emotional, copii pot dezvolta o mulțime de probleme, inclusiv depresie, anxietate, probleme de unire cu alții, și probleme cu controlul furiei lor.

Adulții care au fost victime ale abuzului asupra copilului au un  risc mai mare pentru o varietate de probleme emotionale si fizice, precum si pentru probleme economice. Cele mai comune probleme fizice sunt probleme neurologice si musculo-scheletice, urmate de aparatul respirator, inima,  si boli gastro-intestinale . Comparativ cu adulții care nu au antecedente de abuz asupra copilului, victimizare, cei care au fost abuzati ca si copii sunt la risc major pentru atingerea unor niveluri mai scăzute de educație, ocuparea forței de muncă, venituri.

Aceste riscuri sunt aparent mai mari pentru femei comparativ cu bărbații. Supraviețuitorii adulți de abuz sunt, de asemenea, la risc mai mare de încarcerare și pentru violența în familie care apar în propriile lor case.

Este posibil pentru a preveni abuzul asupra copiilor?

Există moduri principale, secundare și terțiare de prevenire a abuzului față de copii. Intervenția primară implică pregătire de conștientizare pentru profesioniștii care lucrează cu copiii, factorii de decizie politică pentru problemele copiilor, precum și pentru publicul larg. Programe de prevenire secundare de lucru pentru a atenua factorii de risc care fac copiii vulnerabili la risc pentru abuz. Programele de prevenire terțiare lucrează cu familiile în care a apărut deja abuz în încercarea de a reduce efectele abuzului și să-l împiedice sa apara din nou.

Încercările de prevenire secundară și terțiară de abuz asupra copilului au tendința de a aborda factorii de risc și consolidarea factorilor de protectie. Astfel de programe folosesc adesea abordari care întăresc abilităților parentale și suporturi, precum si sporirea capacitatii  îngrijitorului de a asigura nevoile copilului.  De majoritatea factorilor de risc, factori de protecție pentru abuzul asupra copiilor se numără cu implicarea familiei de sustinere, consolidarea relațiilor de familie și de la egal la egal, dezvoltarea abilităților de copii sănătoși, și reglarea emoțională individuală.

Articol citit de 7985 persoane