Dacă în familia ta există bolnavi de inimă atunci șansele ca tu să dezvoli afecțiuni cardiovasculare sunt mult mai mai mari. În acest caz, însă, nu trebuie să intri în panică, ci doar să dezvolți niște obiceiuri sănătoase în ceea ce privește stilul de viață ce te vor ajuta să reduci riscul de a te confrunta cu boli ale iniimii.

Potrivit unui studiu de specialitate, persoanele care adoptă un stil de viață sănătos au șanse mari de a reduce riscul de infarct ori de atac cardiac. Stil de viață sănătos înseamnă evitarea țigărilor, efectuarea unor exerciții fizice și coonsumul unor alimente sănătoase. Totuși, atunci când ești predispus la boli de inimă nu trebuie să scapi din vedere nici băuturile. Obiceiurile în ceea ce privește băutul pot crește, de asemenea, riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, mai ales dacă vorbim de consumul unor băuturi care au un conținut caloric ridicat, care conțin mult zahăr ori de băuturi alcoolice.

Ce poți face pentru a reduce riscul de apariție a bolilor de inimă, află mai jos:

Citește etichetele produselor

Uneori se întâmplă să te înfometezi, ănsă caloriile lichide trec neobservate, lucru total greșit, întrucât anumite băuturi pot avea un conținut caloric ridicat. Înn acest caz vorbim de băuturile carbogazoase, care pot fi o sursă bogată de zahăr, determinând nu doar apariția bolilor de inimă, ci și diabet și obezitate.

Renunță la alcool

Dacă în familia ta există persoane care suferă de boli de inimă atunci este musai să reduci consumul de băuturi alcoolice. Nici sucurile naturale n-ar trebui să se regăsească în alimentația ta, deooarece pot determina creșterea tensiunii, dar și alte probleme ale inimii.

Cară cu tine o sticlă cu apă

Unul dintre obiceiurile pe care ar trebui să-l incluzi în stilul tău de viață este să bei cel puțin doi litri de apă pe zi. Iar ca să faci asta este bine să cari o sticlă cu apă după tine oriunde ai merge. Nu doar că te va ajuta să te hidratezi, însă consumând o cantitate de apă vei reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare ori a bolilor metabolice.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 499 persoane