Bolile cardiovasculare, cunoscute sub numele de boli de inimă sau boli ale arterelor coronare se numără printre cauzele principale de deces. Dieta, însă, dar și stilul de viață adoptat joacă un rol important în ceea ce privește prevenirea și ameliorarea acestor afecțiuni, iar anumite plante ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă ori îmbunătățesc calitatea vieții bolnavilor.

Potrivit experților în medicină naturopată, anumite ierburi ajută la combaterea aterosclerozei, care este cauza principală de declanșare a bolilor de inimă. Ateroscleroza determină apariția plăcii pe artere, blocând fluxul de oxigen în sânge către inimă, dar și către alte organe. Astfel, pot să apară atacurile de inimă, dar chiar și moartea.

Care sunt plantele și substanțele recomandate pentru menținerea sănătății inimii, află mai jos:

Coenzima Q10

Coenzima Q10, acea substanță liposolubilă ce este cunoscută și sub numele de vitamina Q10, Ubichinona ori Ubidecarenona, este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru combaterea afecțiunilor cardiace. În plus, aceasta este benefică pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale inimii, întrucât reduce hipertensiunea arterială, cardiomiopatiile, dar și insuficiența cardiacă.

Deși coenzima Q10 este produsă în mod obișnuit de organism este indicat să incluzi în dietă și alimente care o conțin, pentru a-i oferi organismului cantitatea optimă. Potrivit nutriționiștilor, coenzima Q10 se găsește în carnea de vită, dar și în organe precum inima, ficatul rinichii, dar și în carnea de pește, precum sardine, ton, dar și în ulei de soia, în alune, spanac ori broccoli.

Acizi grași - Omega 3

Esențiali pentru reducerea inflamațiilor cauzate de ateroscleroză, acizii grași Omega 3 ajută, de asemenea, la normalizarea nivelului de trigliceride, acele componente care se regăsesc în sânge și care pot să blocheze arterele. Un nivel crescut de trigliceride este asociat cu un risc mare de ateroscleroză, dar și de diabet.

În același timp, studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că acizi grași Omega 3, care sunt găsiți în pește, ajută la normalizarea tensiunii arteriale, reduce nivelul de trigliceride și reduce riscul de deces cauzat de boli de inimă.

Ceaiul verde

Recunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății de secole întregi, ceaiul verde conține și antioxidanți, care sunt responsabili de protejarea inimii. Consumul constant de ceai verde, mai exact de patru-șase cești pe zi, te va ajuta să reduci riscul de apariție a bolilor de inimă.

Rodia

La fel ca și ceaiul verde, sucul de rodie ajută la menținerea sănătății inimii. Experții în medicină naturopată au arătat că aceasta conține antioxidanți ce ajută la ameliorarea aterosclerozei și normalizează tensiunea arterială.

Usturoi

La îndemâna oricui, usturoiul este un aliat de nădejde pentru menținerea sănătății inimii, ajutând la normalizarea tensiunii arteriale. Astfel, poți alege să-l incluzi în preparatele tale, să folosești pudra de usturoi ori să optezi pentru uleiul infuzat cu usturoi, pentru a da un plus de savoare salatelor.

Piper Cayenne

Dacă adori să mănânci picant, poți include în alimentația ta piperul cayenne, un stimulant excelent pentru îmbunătățirea sistemului circulator. Acesta poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, dar și la îmbunătățirea pulsului. Atenție, însă! Nu consuma în exces piper cayenne, deoarece poate determina iritații ale stomacului.

De asemenea, nu uita că pe piața din România ai la dispoziție numeroase suplimente care te pot ajuta să-ți ții sub control bolile de inimă. CardiOKare, Gold Krill, Omega 3, dar și kitul Cardio, ce conține mai multe suplimente recomandate pentru susținerea funcțiilor cardiovasculare sunt disponibile pe www.medicinas.ro, de unde le poți cumpăra cu ușurință. Nu uita că produsele disponibile pe www.medicinas.ro pot fi distribuite în orice colț al țării, dar sunt disponibile și în numeroase plafare ori farmacii din aproape toate județele țării noastre.

Articol citit de 3956 persoane