Cancerul este o afecțiune cu care se confruntă o mulțime de persoane și poate să vină în numeroase forme, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi care sunt cele mai întâlnite simptome ale acestei boli.

Scăderea bruscă în greutate

Conform experților, scăderea bruscă în greutate poate să indice existența unei forme de cancer în organism. Astfel, atunci când ai slăbit 4-5 kilograme într-un timp relativ scurt, fără să plănuiești asta, ar trebui să iei măsuri și să mergi la medic. Ar putea fi vorba despre un cancer pancreatic ori cancer esofagian.

Modificarea tranzitului intestinal

Alte semne pe care n-ar trebui să le ignori și care ar putea să indice prezența unei forme de cancer sunt constipația, diareea, scaun modificat ori tulburări la nivelul stomacului. De obicei, aceste simptome pot indica probleme ale tranzitului intestinal ori cancer de colon în fază incipientă.

Tusea persistentă

Deși tusea poate să fie ceva obișnuit în mod normal, atunci când vorbim de o răceală ori de gripă, uneori poate să indice și prezența unui cancer. Spre exemplu, potrivit experților, cancer pulmonar se manifestă prin tuse persistentă, hemoptizie (eliminarea de sânge prin tuse, chiar în cantităţi mici), durere toracică, dispnee, oboseală, scădere în greutate, pierderea poftei de mâncare.

Sângerări neobișnuite

Sângerările neobișnuite n-ar trebui să fie ignorate, întrucât pot să indice fie cancer în fază inițială, fie cancer în fază terminaă. Spre exemplu, sângerarea rectală ar putea să indice un cancer colorectal, sângerarea în urină, cancer uterin și de prostată, sângerare la nivelul sânului, cancer de sân ori sângerare la tuse, cancer de plămâni.

Oboseala care nu dispare, leziunile care nu se vindecă, modificarea culorii pielii ori prezența unor noduli pot, de asemenea, să indice anumite forme de cancer, motiv pentru care nu le ignora. Mergi la medic imediat ce simți că ceva este în neregulă.

Articol citit de 837 persoane