Creștin ortodocșii îl vor sărbători sâmbătă, pe 26 octombrie, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Vineri, însă, înainte de această sărbătoare, credincioșii ar trebui să rostească această rugăciune.

Extrem de puternică, această rugăciune va aduce noroc și va alina suferința celor care vor rosti aceste cuvinte cu încredere și credință.

„O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenic Dimitrie, aceasta rugăciune pe care ți-o aduc acum ție, te rog să o primești și să mă păzești de bolile sufletești și trupești, de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți iar cu rugăciunile tale bineprimite de Dumnezeu, ajută-mă ca, împreună cu tine, în veacul ce va să fie, să-I cântăm Lui: Aliluia!

Te rog fierbinte pe Tine, Tată Ceresc, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pe Tine, Sfinte Duh, în fața Ta, Preasfântă Treime și a Maicii Preacurate, să mă ierți pentru tot ce am greșit cu gândul, cu vorba sau cu fapta, cu știință sau fără de știință, cu voie sau fără de voie, acum, în trecut sau altădată. Îi iert și îi binecuvântez pe toți cei ce mi-au greșit cu gândul, cu vorba sau cu fapta, cu știință sau fără de știinâă, cu voie sau fără de voie, acum, în trecut sau altădată. Facă-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toți! Amin!'

Articol citit de 1826 persoane