Dacă treci prin momente delicate, care simți că nu se mai termină, rostește această rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Mina, despre care se spune că este protectorul oamenilor necăjiții.

Preafericite Mare Mucenic Mina, ascultă rugăciunea noastră din toată inima. Ca să ne izbăveşti pe noi de boli şi de primejdii. Spre a cinsti pomenirea ta şi a mărturisi minunile pe care cu puterea Sfântului Duh le faci nouă. Vezi, sfinte, paguba mea! Vezi sărăcia și ticăloșia mea! Vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu! Mă rog ție, Sfinte Mare Mucenic Mina. Grăbește-te a mă ajuta cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea. Că știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit munci grele și chinuri înfricoșătoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Sfinte Mare Mucenic Mina, făcator de minuni și grabnic ajutător, ai revărsat peste noi mila ta. Și asupra tuturor credincioșilor care ți-au cerut ajutorul. Ești mijlocitorul nostru către Dumnezeu. Ești sprijinitor și dătător de puteri sufletești la grelele încercări ale vieții.

Numele tău, mai mult decât oricare altul dintre sfinţi, s-a făcut creştinilor mai dorit, Mina, pentru aflarea grabnică şi îndestulătoare a orice păgubiri suferite de dânşii. Pentru care şi astăzi pătimind cei ce stau înaintea icoanei Tale cu credinţă, se roagă a te milostivi spre ei, mângâindu-i şi îndeplinind cererea lor, ca să-ţi aducă laudă.

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine sa alerg la ajutorul tau, să cred ca la orice facere de bine esti gata ajutător și grabnic folositor. Și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg către tine cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenic Mina, ca să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine păgubașul și scârbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri.

Roagă-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin”

Articol citit de 426 persoane