Traversezi o perioadă dificilă? Simți că ești urmărită de ghinion? Ei bine, îndreaptă-ți atenția spre credință și rostește cu încredere aceste cuvinte. Despre această rugăciune se spune că face minuni și te scapă de necazuri, așa că nu ezita să o spui când ai nevoie.

„Doamne Dumnezeule, Tu ai îngăduit diavolului să ispitească în Rai pe strămoșii noștri, Adam și Eva, spre a le încerca ascultarea și supunerea. Tu ai îngăduit diavolului să ispitească prin groază și suferințe grele pe Dreptul Iov, pentru a i se vădi virtuțile și credința. Tu ai dat îngăduință satanei sa se apropie cu ispitire de Însuși Fiul Tău.

Pentru ca, infrant si rusinat, acel duh blestemat sa auda din gura Mantuitorului lumii cuvintele: „Inapoia mea, satano, caci este scris: Domnului Dumnezeului tau sa I te inchini si numai Lui Unuia sa-I slujesti!'. Tu, Cel ce tuturor dreptilor si sfintilor Tai le-ai dat vremuri de ispitire, de primejdii, de necaz si de grele indoieli, pentru ca, prin ele lamurindu-se, sa biruie si sa ramana si mai intariti in credinta, in nadejdea, in dragostea si in supunerea cea catre Tine.

Tu Insuti, Atotputernice si Preabunule Stapane, ajuta-ma in aceasta clipa grea de necaz. Cand duhul satanei imi tulbura mintea cu indoieli si amagiri viclene imi framanta inima. Arata-mi, Milostive Doamne, adevarul si calea Ta cea dreapta. Pentru ca, biruind greaua incercare din clipa de acum, sa ma bucur de cuvintele Apostolului Tau Iacob, care zice: „Fericit barbatul care rabda ispita, caci, lamurit facandu-se, va lua cununa vietii. Pe care a fagaduit-o Dumnezeu tuturor celor ce Il iubesc pe El'.

Dăruiește-mi credinta, pentru ca in aceste clipe grele sa cant impreuna cu Proorocul Tau David: „Doamne, cat s-au inmultit cei ce ma necajesc! Multi se scoala asupra mea. Multi zic sufletului meu ca nu este mantuire intru Dumnezeul lui! Dar Tu, Doamne, sprijinitorul meu esti. Slava mea esti. Și Cel ce inalti capul meu. Cu glasul meu catre Domnul am strigat. Și m-a auzit din muntele cel sfant al Lui. Scoală, Doamne și mântuiește-mă! Dumnezeul meu, Tu ai batut pe toti cei ce ma vrajmasesc. Dinții pacatosilor ai zdrobit. A Domnului este mantuirea, si peste tot poporul Tau binecuvantarea Ta.” Amin.

Articol citit de 2839 persoane