Creștin ortodocșii sărbătoresc, potrivit calendarului ortodox, pe 30 iulie, pe Sfântul Valentin, însă mulți dintre ei îl celebrează și pe 14 februarie, întrucât au împrumutat tradiția de la americani.

Tocmai de aceea, îți propunem să rostești rugăciunea Sfântului Valentin pe 14 februarie, când mulți dintre îndrăgostiți obișnuiesc să facă surprize persoanelor dragi.

“O Sfânt drag și martir glorios,

Învață-ne să iubim fără a fi egoiști și să fim bucuroși dăruind. Dă putere tuturor celor care iubesc cu adevărat să aducă tot ceea ce este mai bun în celălalt prin Dumnezeu și în Dumnezeu. Iubirea, iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de răul [primit]. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată.(Scrisoarea întâi a Sfântului Apostol Paul către Corinteni)”

Conform tradiției, Sfântul Valentin este protectorul tuturor cuplurilor și îi ajută pe cei care au probleme în dragoste să treacă mai ușor peste neînțelegeri și să își găsească fericirea.

Articol citit de 4299 persoane