Rugăciunea Sfântului Haralambie, care este sărbătorit în fiecare an, pe 10 februarie, este una puternică, despre care se spune că ține boala la distanță.

Sfântul Haralambi, care a trăit în secolul al treilea după Hristos, era cunoscut drept tămăduitor de boli. Din cauza credinţei sale fără margini în Dumnezeu, a fost prins şi jupuit de viu.

„Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte această rugăciune pe care cu umilinţă ți-o aducem şi ne izbăveşte din toate necazurile! Deşi suntem bolnavi și nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că am greşit.

Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată. Amin!'

Articol citit de 1137 persoane